I am Loader!
Edit

Kontakt

SLEDUJ NÁS

Onboarding zamestnancov - ako privítať nových ľudí v tíme

Venovať sa novým zamestnancom/kolegom vo firme je kľúčové. Prečo? Patričnou pozornosťou získate spokojného zamestnanca, ktorý u vás ostane dlhšie ako ten, ktorému sa dostatočne zamestnávateľ nevenuje. Nastavením prínosného onboardingu a dodržiavaním týchto pravidiel dokážete ušetriť množstvo času, peňazí a starostí. 

 

Ako na správny onboarding?

 

  1. Začínajte v predstihu – väčšina nových zamestnancov trávi prvé dni v práci vypĺňaním dotazníkov, podpisovaním zmlúv a oboznamovaním sa so základnými procesmi. Poskytnite nováčikom v predstihu školenia, poklady, ktoré mu umožnia získať prehľad ešte pred nástupom.

  2. Modernizujte – prostredníctvom moderných online platforiem môžete s novým členom tímu zdieľať informácie o procesoch, pravidlách celej spoločnosti. Prístup k týmto informáciám mu pomôže v efektívnom vyhľadávaní odpovedí na svoje otázky a získa aktuálny prehľad o fungovaní spoločnosti. 

  3. Vytýčte si ciele nastavte si jasné ciele a povinnosti s novým zamestnancom, ktoré sú dôležitým faktorom. Priebežnou kontrolou plnenia cieľov a prípadnou pomocou s ich plnením môže pomôcť v rýchlejšej adaptácií.

  4. Venujte sa im – neignorujte ich – umocnite pocit spokojnosti a angažovanosti nových kolegov tým, že sa im budete venovať od začiatku. Onboarding je pre nováčika styčným bodom, ktorý mu bude nápomocný počas celého obdobia. Zoznámte zamestnanca s kolegami, informujte ho o spolupráci medzi jednotlivými tímami. Zaujímajte sa a pýtajte sa, dávajte pravidelne spätnú väzbu.

  5. Pokračujte v onboardingu aj po zaškolení – proces onboardingu po zaškolení zamestnanca nekončí. Prejdite si so zamestnancom hodnotenie a dopracujte sa k vytvoreniu dalšieho plánu rozvoja zamestnanca.

 

Výhodou dobre nastaveného onboardingu je, že nováčikovia dokážu prinášať prvé výsledky rýchlejšie. Ak noví zamestnanci prejdú celým procesom nástupu do zamestnania, rýchlejšie sa usadia na svojej pozícií a začnú produkovať výsledky v tíme.

Zaujímajú vás bližšie informácie? Chceli by ste si vyskúšať dobre nastavený onboarding pri nových kolegoch? Neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poradíme a nastavíme celý proces na mieru.